Când nu mai poți, mai poți puțin!

by Irina Giurgiu

Îmi aduc aminte de aceste cuvinte pe care ni le spuneau antrenorii când practicam sport și cred că și în viața de zi cu zi avem momente când spunem că nu mai putem, că suntem obosiți și fără motivație de a face ceva.

Sportul ne ajută foarte mult și consider că pe mine sportul m-a ajutat să fiu persoana care sunt astăzi. Din sport am învățat să pierd, dar și să mă ridic rapid după o înfrângere. Am învățat că dacă am pierdut un meci, nu am pierdut războiul, ci doar o bătălie.

Mă consider o persoană emotivă, dar puternică și cred că jucând fotbal am reușit să-mi consum energia într-un mod plăcut. Pe lângă partea de efort, fotbalul m-a ajutat să-mi fac prieteni și să rămân într-un mediu pozitiv. Sunt mulți copii care aleg să-și petreacă timpul în anturaje nepotrivite și recomand părinților să-și lase copii să practice un sport.

În ultima perioadă am întâlnit sportivi care renunță foarte ușor la sport și consider că familia trebuie să-i încurajeze când aceștia au o zi mai grea și nu doresc să participe la antrenamente.

Când am o zi grea, mă gândesc la bunicii mei din Maramureș și la viața pe care au avut-o și cât au muncit. M-am bucurat că săptămâna trecută am fost vizitată în București de bunicul meu care are 80 de ani. Pentru mine este un exemplu, pentru că la vârsta lui și-a făcut două operații la genunchi ca să poată lucra la câmp. Am făcut o paralelă pentru a încuraja sportivii care vin după accidentări să gândească pozitiv și să găsească motivație pentru a se recupera.

Este important să gândim pozitiv și să învățăm să trecem peste momentele grele!

Vremurile grele creează oameni puternici, oamenii puternici creează vremuri ușoare. Vremurile ușoare creează oameni slabi. Oamenii slabi creează vremuri grele.

Șeicul Rashid, fondatorul Dubaiului

You may also like

Leave a Comment