Importanța obiectivelor

by Irina Giurgiu

Cu toții suntem diferiți și cu toții avem anumite lucruri pe care le facem cu plăcere. În același timp, este important să ne aflăm vocația pentru a ne alege o meserie și un job la care să mergem zilnic cu plăcere sau să ne înființăm o afacere la care să lucrăm cu pasiune.

Dar ca să ajungem să fim cea mai bună versiune a noastră, trebuie să știm încotro ne îndreptăm și să avem un plan, să avem obiective. Fără setarea unor obiective, fără să avem un plan al drumului pe care mergem, timpul trece fără să realizăm ceva. Succesul oamenilor realizați din jurul nostru cu siguranță se datorează muncii lor și planurilor pe care și le-au făcut.

Pentru un sportiv, planificarea și setarea obiectivelor este foarte importantă, deoarece fără acestea nu poate ajunge la un nivel înalt, este un drum care nu duce nicăieri. Mulți sportivi consideră că talentul este îndeajuns pentru a reuși, pentru a avea succes, dar fără multă muncă și fără un plan, cu siguranță vor eșua.

Setarea obiectivelor trebuie făcută pe termen scurt, mediu și lung. După anumite perioade de timp trebuie să analizezi dacă ai respectat planul, dacă ai atins obiectivele propuse pentru perioada respectivă. O analiză corectă te poate ajuta să vezi ce ai făcut bine și ce trebuie să îmbunătățești pentru a trece la nivelul următor.

Eu mi-am setat obiectivele de termen lung, de la 5 până la 10 ani și aici mă refer la obiectivele în ceea ce privește cariera. Obiective pe termen mediu (un an de zile) sunt obiective competiționale, iar obiectivele mele scurte sunt săptămânale sau lunare (câștigarea unui meci, turneu etc). Ca antrenor este important să ai o structură clară a obiectivelor pentru a ajunge la progres.

Cei mai mari sportivi și antrenori din lume au declarat că printr-o organizare foarte bună și cu multă muncă au reușit să își îndeplinească obiectivele, chiar dacă unii nu au avut susținere.

Setați-vă obiective mari și munciți pentru ele! Pentru a ajunge în vârf trebuie să ai curaj și să nu te oprești la cel mai mic obstacol!

You may also like

Leave a Comment