Puterea echipei

by Irina Giurgiu

Zilele trecute am văzut documentarul ,,Azzurri: Road to Wembley” și pot să spun că este exemplul perfect pentru cât de mult contează ca o echipă să fie unită și să lupte pentru același obiectiv. Documentarul urmărește traseul echipei de fotbal a Italiei până la câștigarea Campionatului European din 2020 într-o finală captivantă împotriva echipei Angliei.

Văzând acest documentar m-am gândit să scriu acest articol despre puterea echipei, despre ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă. 

De mică mi-au plăcut sporturile care se practică în echipă și îmi place și acum același lucru, dar cu siguranță nu este ușor să faci parte dintr-un grup cu multe caractere diferite.

Cele mai frumoase momente sunt atunci când echipa are rezultate pozitive și consider că atunci sunt momente cu mai puține conflicte, spre deosebire de perioada în care echipa are o perioadă grea cu multe meciuri pierdute.

Jucătorii echipei Italiei au declarat după câștigarea campionatului European că niciodată nu au avut o echipă atât de unită și că forța grupului a câștigat. Mi-a rămas întipărită imaginea din avion când Spina (Leonardo Spinazzola) a urcat în cârje (accidentat în meciul împotriva Belgiei) și toată echipa îi striga numele. În acel moment am văzut ce înseamnă o echipă și cât de mult contează pentru un jucător să fie susținut în momentele grele. 

De multe ori uităm sau neglijăm jucătorii accidentați, dar este foarte important să fim alături de ei în momentele grele. Cu siguranță nu este ușor să treci printr-o operație și să stai departe de teren o perioadă lungă. Dacă aveți colege/colegi accidentați, stați aproape de ei și oferiți sprijin pentru a trece mai ușor peste perioada de recuperare. 

De asemenea, când spunem cuvântul ,,echipă” ne gândim că nu mai suntem singuri și nu putem să facem ce dorim noi fără să ținem cont și de ceilalți și aici mă refer atât la acțiunile din teren, cât și din afara terenului. De exemplu, nerespectarea anumitor cerințe din punct de vedere tactic se văd la nivelul echipei și pentru o greșeală individuală ,,suferă” toată echipa. Când ești jucător/jucătoare la o echipă trebuie să fii conștient că reprezinți acel club și când nu ești pe teren, iar acțiunile tale pot să influențeze negativ imaginea clubului. 

O echipă este puternică atunci când este unită, când toți se concentrează pe același obiectiv. O echipă câștigă împreună, și pierde împreună pentru că, așa cum spunea Michael Jordan, talentul câștigă jocuri, dar munca în echipă câștigă campionatul!

__

Foto: figc.it

You may also like

Leave a Comment