Cu ochii pe junioarele U17 de la turneul final al Campionatului Național

by Irina Giurgiu

Participarea la competițiile de junioare pentru mine este foarte importantă, îmi place să urmăresc tinerele jucătoare și să găsesc tinere cu potențial pentru Echipa Națională.

Perioada 29 iunie – 2 iulie ne-a găsit la Cluj-Napoca, unde s-a desfășurat turneul final al Campionatului Național U17, un turneu așteptat de toată lumea pentru că aici se întâlnesc cele mai bune echipe din țară la această categorie de vârstă. La acest turneu au fost echipe care participă an de an la turneele finale: U Olimpia Cluj, Universitatea Alexandria, Vasas Femina Odorhei, Fair Play București, dar și echipe noi ca Fortuna Becicherecu Mic sau Zimbrul Tulcea.

A fost un sezon greu pentru echipele de junioare pentru că a început competiția foarte târziu, dar din fericire multe din aceste jucătoare au debutat și la echipele de senioare din Liga 3, Liga 2, chiar și Liga 1. La acest turneu am văzut jucătoare de perspectivă care au calități tehnice bune, jucătoare cu fizic bine dezvoltat și, foarte important, cu dorință și plăcere de a juca fotbal.

Am văzut jucătoare care au crescut în ultima perioadă și care m-au surprins plăcut, consider că având jucătoare de perspectivă, trebuie să avem grijă să le oferim un mediu pozitiv de dezvoltare și trebuie să lucrăm pe calitățile lor, dar și pe lucrurile care trebuie îmbunătățite.

Îmi doresc ca pe viitor tot mai multe cluburi să pună accent pe grupele de junioare pentru că este necesar acest lucru și consider că nu trebuie neglijată această zonă. Formarea și dezvoltarea unui jucător poate aduce multe satisfacții pe termen lung.

Felicit toate echipele participante la turneul final de la Cluj-Napoca, felicit toate echipele participante în campionat și, nu în ultimul rând, felicit campioana U Olimpia Cluj!

_

Foto: Gábor István Gábor

You may also like

Leave a Comment