Cum privim eșecul?

by Irina Giurgiu

De-a lungul timpului am întâlnit multe persoane care au privit anumite lucruri/întâmplări drept un eșec, dar văzute din exterior erau mult mai ușor de vizualizat și de analizat. 

Consider că fiecare dintre noi avem anumite experiențe pe care la o anumită vârstă le-am privit diferit și pe care acum cu siguranță le-am rezolva în altă modalitate. 

M-am gândit să scriu despre acest subiect pentru că foarte des aud cuvântul ,,eșec”, mai ales în rândul adolescenților și, văzând totul din exterior, multe dintre situații mi se par ușor de rezolvat și încerc să le adresez întrebări care să-i ajute să găsească soluții la probleme. 

Este foarte important ca cei care întâmpină anumite probleme să se lase ajutați de către cei din jurul lor, să nu se închidă și să refuze comunicarea. Cu siguranță în preajma fiecărui om sunt persoane de încredere la care pot să apeleze. Fie că este vorba de o notă proastă la școală, de un gol primit, de un meci pierdut, de un conflict cu un coleg toate aceste lucruri trebuie analizate și trebuie găsite soluții. 

Partea cea mai grea după ce îți dai seama care a fost problema, este să acționezi și să îți îmbunătățești fie notele la școală, performanța sportivă, comunicarea cu cei din jur etc. 

Părerea mea este că putem să numim eșec când renunți să-ți îmbunătățești lucrurile de care ești conștient că nu funcționează și mergi din rău în mai rău. Toți avem momente bune și momente mai puțin bune, dar este important să găsim soluții nu scuze pentru a face sau a nu face anumite lucruri.

Un eșec te poate face să renunți foarte ușor, dar persoanele puternice se ridică și nu renunță repede la visul lor. Dacă o nereușită te face să renunți la ce te face fericit, atunci cu siguranță în viitor este posibil să ai un regret că nu ai încercat de mai multe ori. 

Ai încredere și muncește pentru succesul tău!

You may also like

Leave a Comment