De ce să urmăm modele pozitive

by Irina Giurgiu

Consider că este foarte important să avem modele pozitive pe care sa le urmărim și de la care să învățăm. Am auzit în ultima perioadă tot mai multe persoane care au afirmat că nu mai avem modele. Cu siguranță că sunt mulți oameni de la care avem de învățat,  indiferent de domeniul nostru de activitate.  

Săptămânile acestea se desfășoară Jocurile Olimpice de la Tokyo și cu siguranță acolo putem găsi modele pozitive demne de urmat. Avem mulți sportivi care au muncit foarte mult să ajungă acolo și pot să spun că ne-au făcut mândri că suntem români. 

Sunt mulți sportivi care, din suporteri sau fani ai unor sportivi, au ajuns să concureze mai târziu împotriva lor și consider că acest lucru este dovada că, dacă muncești și lupți pentru visul tău, acesta poate să devină realitate. 

Ca sportivi putem să analizăm modul de viață al celor care au reușit, putem să citim despre ei, despre viața lor de la începutul carierei până la momentul actual și să vedem ce au făcut ei ca să ajungă printre cei mai buni sportivi din lume. Cei mai mulți sportivi care au reușit performanțe deosebite provin din familii care nu au putut să le ofere foarte multe lucruri, dar ei mai târziu și-au răsplătit familia prin rezultatele avute. 

Pe lângă modelele pozitive apar și ,,modele” negative care ne pot influența negativ viața fără să ne dăm seama. De aceea trebuie să fim conștienți când ne alegem modelele. De exemplu, sunt multe ,,vedete” pe rețelele de socializare care pot să vă influențeze modul de gândire și modul de a acționa. ,,Vedete” care te îndeamnă să faci anumite lucruri pentru a câștiga mai mulți bani, trebuie să fii atent să nu cazi în aceste capcane care îți pot face rău mai târziu. 

De-a lungul timpului am avut mai multe modele și mi-am dorit să ajung ca ei. Mă gândesc la antrenorii pe care i-am avut și am luat câte ceva de la fiecare, de la profesori, până la antrenori care au făcut performanțe la nivel mondial. Am ales oameni de calitate care au reușit să ajungă foarte buni în domeniul lor de activitate și îmi doresc ca pe viitor să întâlnesc și mai multe persoane care să mă ajute să evoluez. 

You may also like

Leave a Comment