Viața de sportiv nu este ușoară, dar merită din plin

by Irina Giurgiu

De mică mi-au plăcut sporturile de echipă, îmi plăcea să fiu înconjurată de multe persoane, deoarece acest lucru îmi dădea o energie pozitivă.

Am jucat handbal timp de șase ani și am avut norocul să am coechipiere și antrenori care au fost un exemplu pentru mine. Trecând apoi la fotbal, am întâlnit în acești ani mulți oameni frumoși de la care am învățat lucruri care m-au ajutat foarte mult în viața de zi cu zi și în cea de antrenor.  Și îmi doresc ca la rândul meu să dau mai departe din aceste lucruri jucătoarelor pe care le antrenez. 

Sportul nu înseamnă doar antrenamente și participare la competiții, ci mult mai mult. Prin sport învățăm să fim mult mai responsabili, disciplinați, să lucrăm în echipă, să ne respectăm adversarul, dar și pe noi înșine. Sportul ne oferă sentimente de nedescris când câștigăm, dar ne învață și să știm să pierdem, să ne ridicăm după înfrângeri și să luptăm în continuare.

Viața de sportiv cu antrenamente, cantonamente și meciuri nu este ușoară, mai ales că nu trebuie neglijată nici școala, dar aduce atât de multe lucruri bune și experiențe pe care nu le găsim în altă parte.

Ca antrenor, cel mai mult mă bucur când văd jucătoarele cu atitudine pozitivă, încearcă să pună în practică sfaturile primite și se dăruiesc pe teren. De-a lungul timpului am văzut evoluția jucătoarelor pe care le antrenez și realizez cât de norocoasă sunt că pot să le fiu antrenoare. Ele îmi dau o energie pozitivă și mă fac să muncesc cu drag.

Mi-ar plăcea ca fiecare dintre noi să promovăm mai mult sportul, să avem grijă de jucătorii pe care îi antrenăm pentru că acești tineri, crescând într-un mediu sănătos, pot influența societatea devenind modele pentru generațiile viitoare.

_

Foto: Diana Coltofean

You may also like

Leave a Comment