Anturajul sportivilor

by Irina Giurgiu

Anturajul este un aspect important în cariera unui sportiv și de aceea am ales să scriu despre acest lucru. Mulți sportivi se lasă influențați ușor de cei din jurul lor și de multe ori iau decizii care îi duc la regres, uneori chiar și la abandon.

Să fii sportiv de performanță nu este ușor, necesită multe sacrificii și deseori trebuie să faci anumite alegeri. Un exemplu la îndemână, din rândul sportivilor adolescenți, este dacă mergi la antrenament sau mergi cu prietenii la mall. Pe parcursul vieții luăm anumite decizii pe care mai târziu putem să le regretăm, de aceea este important să ne selectăm prietenii cu care putem să creștem și de la care avem ce învăța.

Este necesar să ne analizăm pe noi înșine și să analizăm apoi persoanele cu care ne petrecem timpul. Un prieten adevărat te va susține în tot ceea ce faci, nu îți va sabota cariera printr-o influență negativă.

Mie îmi place să fiu înconjurată tot timpul de persoane de la care am ce învăța și care gândesc pozitiv. Până acum am reușit mereu să păstrez persoanele pozitive în viața mea și să le îndepărtez pe cele negative. Este alegerea noastră ca, de exemplu, să avem alături persoane care vorbesc despre lucruri importante și să nu stăm cu persoane pentru care subiectele de bârfă sunt pe primul loc. Persoanele care se preocupă mai mult de astfel de lucruri nu pot progresa pentru că sunt interesați mai mult de viața altora decât de a lor.

Viața socială a unui sportiv poate fi una foarte bună, dacă acesta știe să facă alegerile potrivite. Sportivii au acum multe tentații, există foarte multe lucruri pe care le pot face în viața extrasportivă, de aceea deciziile luate îi pot ajuta să crească, îi pot ține pe loc sau îi fac să regreseze.

Am întâlnit de-a lungul carierei mulți sportivi talentați, dar care au renunțat să joace fotbal din cauza anturajului. Alege inteligent și nu intra în rândul celor care s-au născut talent și au murit speranță!

You may also like

Leave a Comment