Comportamentul față de cei din jur

by Irina Giurgiu

În ultima perioadă oamenii sunt tot mai stresați și mai nervoși. Probabil că este și din cauza pandemiei, însă mă întreb și dacă noi, oamenii, suntem din ce în ce mai răi. Zi de zi întâlnesc persoane diferite, persoane cu care îmi face plăcere să lucrez, să colaborez sau să petrecem timpul împreună. Pe lângă aceste persoane pozitive, apar și acele persoane care au o atitudine negativă și care te fac să te simți fără energie când stai în jurul lor.

De-a lungul timpului, familia mea m-a educat să știu ce este respectul și să respect persoanele din jurul meu. Educația simplă, de la niște oameni de la țară, care au pus pe primul loc modul în care ne comportăm cu persoanele din jurul nostru. În familia noastră ne-au învățat să nu vorbim urât, să ne comportăm frumos și cu persoanele care nu se comportă în același fel cu noi. Am întâlnit de multe ori oameni care s-au comportat urât fără motiv, iar eu i-am respectat, dar mă întreb dacă merită se te comporți frumos cu aceste persoane. Cu siguranță nu le voi răspunde în același mod, dar nu trebuie să le permitem să se comporte așa, pentru că pentru ei o să devină un obicei.

Respectul este foarte important și în sport. Consider că trebuie să avem grijă ca sportivii pe care îi antrenăm să știe să respecte adversarul, colegele, să știe să câștige frumos, dar și să piardă frumos. Adevăratele caractere se văd în teren, dar și în afara acestuia.

Pentru mine ca antrenor este important să fac jucătoarele să fie conștiente că fac parte dintr-o echipă și că fără ajutorul echipei nu o să poată să câștige un meci. Nu toate jucătoarele pe care le antrenez vor ajunge să facă performanță în fotbal, dar vor ajunge oameni mai buni în societate și cu siguranță munca în echipă o să le ajute să lucreze în orice domeniu. Cu siguranță principiile de viață însușite o să le ajute în carieră.

Nu uitați să respectați persoanele din jurul vostru pentru că la un moment dat poate o să aveți nevoie de ajutorul lor!

You may also like

Leave a Comment