Provocări şi lucruri pozitive în perioada pandemiei

by Irina Giurgiu

Anul 2020 ne-a prins nepregătiţi şi ne-a adus surprize neplăcute, dar și câteva surprize plăcute. Este prima experiență de acest fel şi a venit când lucrurile mergeau foarte bine din punct de vedere sportiv. Ca antrenor, a trebuit să mă adaptez şi să încerc să nu las această perioadă să îmi influenţeze negativ rezultatele şi munca depusă în ultimii ani. 

În luna martie am avut o stare de nelinişte pentru că nu ştiam multe despre acest virus, nu știam ce va fi, nu știam pentru cât timp va fi oprită activitatea sportivă. A fost o perioadă grea peste care am trecut cu bine, cu ajutorul familiei, alegând să stau în starea de urgență acasă, în Maramureș. Din copilărie nu am mai stat atât de mult cu ei şi m-am bucurat să îi am aproape pentru că în ultimii ani am muncit foarte mult, fără să am timp liber dedicat lor. 

Adaptarea şi învăţarea au fost cele mai importante pentru a putea să ne continuăm activitatea sportivă într-o oarecare măsură. Faptul că nu am putut să facem antrenamente pe teren, ne-a determinat să găsim soluții. Prin urmare, în lunile aprilie și mai am făcut antrenamente online. A fost prima dată când am făcut antrenamente online şi recunosc că nu credeam că o să ajungem într-un astfel de punct. Dar a fost necesar pentru a ține jucătoarele conectate, pentru a păstra cât putem tonusul muscular și, poate cel mai important, pentru a ne simți aproape unii de alții în izolare.

Pe lângă aceste antrenamente în care am făcut exerciții fizice, a fost o perioadă prielnică și pentru întâlniri online în care am discutat despre tactica jocului de fotbal, am avut subiecte interesante pentru dezvoltarea lor personală alături de invitați din lumea fotbalului, dar și o perioadă în care am putut să ne cunoaștem mai bine. 

Izolarea m-a făcut să apreciez lucrurile simple, să-mi dau seama că orice experienţă trebuie analizată și extrasă din ea lucrurile pozitive pentru a trece peste cu încredere şi cu optimism. De asemenea, în această lungă perioadă în care am stat departe de terenul de fotbal, am avut mult mai mult timp liber pe care l-am folosit pentru a citi cărți care m-au ajutat să cresc din punct de vedere profesional. 

Anul 2020 ne-a învățat, printre altele, două lucruri esențiale: trebuie să avem mereu încredere în noi și să găsim oportunități în orice provocare ne aduce viața!

You may also like

Leave a Comment